Flere saker
Flere alvorlig skadet i bussbrann
Tre personer er fraktet til sykehus med alvorlige brannskader etter brann i en rutebuss i Nordre Follo. Det skal ha vært rundt 15 personer i bussen.
– Tre personer er fraktet til sykehus med alvorlige skader, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i politiloggen.
Politiet fikk melding klokka 18.05 om at det brant i bussen, og at flere personer var skadet.
– Det er pluss minus 15 personer som har vært om bord i bussen og det jobbes med å få oversikt over hvem som har vært på bussen og om alle har kommet seg ut. Det vet vi ikke med sikkerhet ennå, sier operasjonsleder Vesttorp til NTB.
– Da nødetatene kom til stedet, var bussen fullstendig overtent, forteller operasjonslederen.
Flere med alvorlige skader
Han opplyser at flere personer har fått brannskader, noen av dem alvorlige brannskader.
Det ble sendt både luftambulanse og redningshelikopter til stedet.
Brannvesenet har jobbet med slukking på stedet.
– Når det har fått kjølt seg ned, vil vi gå gjennom bussen for å se, sier operasjonslederen.
Rundt klokka 19 opplyser brannvesenet til VG at de har fått slått ned alle flammene, men at det fortsatt er en del damp og røyk fra bussen.
Flere ressurser
Veien på stedet er nå stengt.
Vaktleder Hans Erik Tysdal i Øst 110-sentral sier til NTB at det er snakk om brann i en rutebuss.
– Vi har sendt en god del ressurser. Vi har sendt tre mannskapsbiler, en høydebil og en tankbil, sier han.
Bussen opereres av VY Buss, bekrefter kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til VG.
– Sjåføren har vært i kontakt med vår trafikksentral for å rapportere hendelsen, sier Lundeby.
(NTB)
Wærenskjold nummer tre i Tour de France-åpningen
Lørdagens startetappe hadde start og målgang i Lille. Flere ryttere gikk tidlig i brudd, men som ventet var det spurterne som til slutt gjorde opp om seieren.
Der var Philipsen sterkest og vant. Uno-X var framme med Søren Wærenskjold, og han syklet inn til tredjeplass bak Philipsen og Biniam Girmay.
– Jeg er fornøyd med det. Jeg hadde ikke helt beina, men vi traff på taktikken. Stian (Fredheim) ga meg litt fart, så det ble perfekt, sa Wærenskjold til TV 2.
– Det var det beste vi kunne få ut av det.
– Det er en fantastisk god start. De kjører kollektivt og som et lag. Vi er ikke redde. Det lover godt, sa Uno-X-sjef Thor Hushovd.
Philipsen tok lørdag sin tiende etappeseier i Tour de France. Han vant tre ganger i fjor.
Tobias Foss' lagkamerat i Ineos, Filippo Ganna, måtte trekke seg fra rittet allerede på første etappe etter en velt. Italieneren er blant lagets sterkeste temporyttere.
Lørdag var første gang siden 2020 at Tour de France startet med en etappe som var forventet å ende i massespurt. Den gang vant Alexander Kristoff og fikk bære den gule ledertrøya på etappe to.
Kristoff er ikke med i årets Tour. Han kom ikke med på Uno-X-laget og avslutter karrieren etter inneværende sesong.
Etappe to går fra Lauwin-Planque til Boulogne-sur-Mer søndag. Den er kupert og går over 209 kilometer.
Fordømmer russisk droneangrep
FNs generalsekretær António Guterres fordømmer fredagens russiske luftangrep mot Ukraina, som er det største så langt i krigen.
– Generalsekretæren fordømmer sterkt den siste rekken med omfattende drone- og rakettangrep fra Russland, sier Guterres i en pressemelding.
Han ber om en fullstendig, umiddelbar og betingelsesløs våpenhvile.
Guterres sier at han er bekymret over at krigshandlingene har eskalert, og at stadig flere sivile har dødd.
– Angrep mot sivile og sivil infrastruktur er forbudt under folkeretten, og må stanses umiddelbart.
(NTB)
Libanon: Én drept i israelske angrep
Én person er drept og seks andre er såret i en rekke israelske angrep mot Sør-Libanon lørdag, melder Libanons helsedepartement.
– Et israelsk droneangrep mot et kjøretøy i byen Bint Jbeil drepte én person og såret to, heter det i en uttalelse fra libanesiske helsemyndigheter.
Senere ble det meldt om ytterligere én såret i et angrep mot en annen bil i samme by. To andre skal også være såret i et angrep mot et kjøretøy i Shaqra.
Tidligere lørdag ble det også meldt om én såret i Shebaa, et annet sted i sør.
Torsdag ble en mann drept og tre personer såret da en bil ble rammet i et israelsk angrep midt i rushtrafikken i utkanten av Beirut, ifølge helsedepartementet.
Israel har fortsatt bombingen av Libanon, til tross for at Israel og den libanesiske militsen Hizbollah ble enige om en våpenhvile i november i fjor. I henhold til våpenhvileavtalen skulle Israel trekke alle sine styrker ut av Sør-Libanon, noe de ikke har gjort.
(NTB)
Mann død etter fallulykke i Etne
Natt til lørdag ble en mann i 50-årene funnet ute i terrenget i Etne. Han er blitt erklært død.
Mannen ble funnet i en bratt skråning. Politiet mistenker ikke at det skal ha skjedd noe kriminelt, og det skal være snakk om en fallulykke.
Avdøde vil bli obdusert, og pårørende er varslet.
Politiet meldte først om hendelsen klokken 3.20 natt til lørdag.
(©NTB)
Tunnel i Drammen stengt
Strømsåstunnelen i Drammen er stengt etter en trafikkulykke der to biler skal være involvert. Nødetatene er på stedet.
Tunnelen er stengt i begge retninger.
Ingen skal være alvorlig skadet. En bil skal ha kommet over i motgående kjørefelt, opplyser operasjonsleder Eskil Hagen Olsen i Sørøst politidistrikt.
To personer blir kjørt til sykehus for oppfølging. Bilberger er på plass.
(©NTB)
Brann i enebolig på Bømlo
Det brenner i en enebolig på tre etasjer på Bømlo. Flammene har brutt gjennom taket.
Brannmannskap er på stedet.
Det er kraftig røykutvikling fra boligen.
– Naboer bes holde vindu, dører og ventilasjon lukket. Det vurderes fortløpende evakuering av nabobygg, skriver operasjonsleder Anders Oppedal i politiloggen.
Huset det brenner i, skal være tomt for personer.
(©NTB)
Festival-ansatt anmeldes
En ansatt i en bar på Stavernfestivalen som skal ha tatt imot betaling til egen vippskonto, er blitt anmeldt for tyveri.
Det bekrefter Stavernfestivalen til NRK.
En vekter tilkalte politiet da han mistenkte at noen tok imot betaling til egen vippskonto. Sammen med politiet ble det avdekket en skyldig person som fremviste vippslogg med flere overføringer til egen konto.
Personen vil bli anmeldt, bekrefter markedsansvarlig i Stavernfestivalen, Inge Barikmo.
– Vedkommende anmeldes for tyveri, og så går saken sin gang derfra, sier Barikmo.
Festivalledelsen anser dette som en personalsak, og sier til NRK at de ikke vil kommentere flere detaljer rundt hendelsen. De mistenker ikke at andre ansatte har gjort det samme.
(©NTB)
Vellykket oppskyting av forskningsrakett
Andøya Space har gjennomført en vellykket oppskyting av forskningsraketten MaxiDusty-2, melder de selv.
– Den 5. juli 2025, kl. 08:00, tok den vitenskapelige raketten av fra en oppskytningsrampe i Oksebåsen og gjennomførte et vellykket oppdrag, heter det i en pressemelding fra Andøya Space.
– Etter å ha fløyet opp til mesosfæren landet raketten i havet ved hjelp av en fallskjerm og ble plukket opp av en ventende båt. Den vitenskapelige raketten nådde en topphøyde på 125 kilometer, heter det videre.
Forskningsraketten skal samle støv og partikler fra grensen til verdensrommet og ta med prøvene ned igjen, opplyser Andøya Space, hvor raketten skal skytes opp fra.
MaxiDusty-prosjektet ledes av forskere fra Universitetet i Tromsø, og de har fra før skutt opp en lignende rakett i 2016. Den gangen skulle støvpartiklene kun observeres. Dette er den andre og mer avanserte raketten de skyter opp.
– Jeg er utrolig stolt av teamet mitt og samarbeidet med UiT. Sammen fikk vi dette til å fungere helt knirkefritt, sier leder Kolbjørn Blix i Andøya Space Sub-Orbital.
(@NTB)
Ukraina skal ha angrepet russisk flybase
Ukrainas militære sier de lørdag angrep en flybase i Russland. Samtidig skal Russland ha sendt hundrevis av droner mot Ukraina.
Ukrainas generalstab sa lørdag at de hadde angrepet flybasen Borisoglebsk i Voronezj-regionen. De beskriver den som hjembasen til Russlands jagerfly av typene Su-34, Su-35S og Su-30SM.
Generalstaben skriver i sosiale medier lørdag at de hadde truffet et lager med glidebomber, et treningsfly og «muligens andre fly».
Russland har foreløpig ikke kommentert på angrepet og det er heller ikke uavhengig bekreftet.
Ifølge det russiske forsvarsdepartementet har de skutt ned 106 ukrainske droner i løpet av natt til lørdag og morgentimene.
Natt til lørdag sendte Russland 322 droner mot Ukraina, ifølge det ukrainske luftforsvaret. De sier 157 ble skutt ned og 135 gikk tapt, trolig etter å ha blitt uskadeliggjort elektronisk. Khmelnytskyj-regionen vest i Ukraina skal ha vært hovedmålet for angrepet. Guvernøren der sier det ikke er meldt om materielle skader, drepte eller sårede.
Russland har den siste tiden trappet opp langdistanseangrepene mot Ukraina. Natt til fredag angrep en bølge med droner og raketter Kyiv i det største angrepet siden 2022. To personer ble drept og 26 såret.
Fredag hadde Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj det han selv omtaler som en «veldig viktig og produktiv» telefonsamtale med USAs president Donald Trump. De skal ha diskutert hvordan det ukrainske luftforsvaret kan styrkes.
(©NTB)
Høyre synker igjen
Høyre går 2,5 prosentpoeng tilbake, og lander på 15,7 prosent oppslutning i Nationen og Klassekampens ferske julimåling.
I målingen Norfakta har gjort for Klassekampen og Nationen i juli får Høyre 15,7 prosent oppslutning, en nedgang på 2,5 prosentpoeng fra forrige måling, som ble gjort i juni.
Dette er Høyres laveste oppslutning på Norfaktas målinger siden september 2009, da de fikk 14,9 prosent oppslutning. Til sammenligning hadde partiet en topp på 34,6 prosent i februar 2023.
– Dette jobber vi nå for å snu. De neste 65 dagene skal vi bruke all vår tid og energi på å overbevise flere velgere om at vi trenger å skifte regjering i Norge, sier Høyre-leder Erna Solberg i en kommentar til Nationen.
Fremskrittspartiet har falt 2,3 prosentpoeng fra målingen i juni, men er fortsatt størst på borgerlig side med 19,2 prosent oppslutning. Arbeiderpartiet er største parti med 26,9 prosent. Rødgrønn side, inkludert Rødt, får flertall med 86 mandater mot 76 for borgerlig side.
– Nå er det borgerlige flertallet truet
Tidligere Høyre-statsråd, partinestor, og leder av tankesmia Civita, Kristin Clemet, tror to ting må skje for at de borgerlige skal kunne ta flertallet: KrF må komme over sperregrensen, og Høyre må vokse.
– Høyre tok det kanskje litt for lenge med ro at Fremskrittspartiet var i vekst og de selv var i tilbakegang. De så mer på at «så lenge det ble et borgerlig flertall så var det ikke så farlig», men nå er det borgerlige flertallet truet og da er det mer farlig, sier Clemet til Nationen.
Hun peker på at Arbeiderpartiets rene regjeringsmakt med Jens Stoltenberg tilbake, og at utenriks- og sikkerhetspolitikken står sentralt på dagsordenen, har satt Høyre i en vanskeligere posisjon.
MDG over sperregrensa
For første gang siden august 2024 havner Miljøpartiet De Grønne (MDG) over sperregrensa med 4,4 prosent oppslutning.
Selv om Ap kan sikre flertall uten MDG, er partileder Arild Hermstad overbevist om at partiet får en viktig rolle etter valget.
– MDG over sperregrensa kan bli helt avgjørende for å holde Listhaug og Solberg borte fra regjeringskontorene. Det er ingen tvil om at bare et stort MDG kan dra Ap i en grønnere retning, sier Hermstad.
SV nest størst på venstresiden
Meningsmålingen viser at SV er større enn både Rødt og Senterpartiet, og dermed er de det nest største partiet på venstresida etter Arbeiderpartiet.
– Folk vil ha et parti på venstresida som både har vilje og evne til å gjennomføre politikk, sier partisekretær i SV Audun Herning til Klassekampen.
Rødt fortsetter å vokse og får 6,6 prosent, men SV ser ikke på Rødts vekst som et problem.
– Det er bare fint at Rødt vokser. Men jeg tror mange vil ha et radikalt parti som ikke bare er radikalt, men som også får gjennomslag, sier Herning.
Målingen er gjennomført 1. og 2. juli blant et representativt utvalg på 1004 personer. Feilmarginen i målingen er inntil 3,1 prosent.
Målingen i sin helhet, med endring fra juni i parentes:
Rødt: 6,6 (+0,3), SV: 8,9 (+3,4), Ap: 26,9 (-0,4), Sp: 5,8 (-0,1), MDG: 4,4 (+0,7), KrF: 3,7 (+0,2), Venstre: 5,0 (+0,4), Høyre: 15,7 (-2,5), Frp: 19,2 (+2,3), Andre: 3,6
(©NTB)
En død i ulykke i Voss
Nødetatene har rykket ut til en ulykke ved Bolstadtunnelen på E16 i Voss. Veien er stengt.
– En person er omkommet i ulykken og veien vil forbli stengt fremover, ukjent hvor lenge. Omkjøring via Hardanger og Norheimsund, skriver operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt i politiloggen.
Politiet fikk melding om ulykken klokken 05.44. Det skal være en singelulykke. Fører var alene i bilen og det var ikke andre kjøretøy involvert.
Nødetatene er fremme på stedet.
Ifølge Vegtrafikksentralen vil veien vil være stengt i flere timer fremover. De anbefaler omkjøring om Fv79 Granvin og Fv49 Trengereid.
(©NTB)
Trump signerte budsjettpakke
USAs president Donald Trump satte fredag sitt navnetrekk på det som han selv har omtalt som det «store, vakre lovforslaget».
Det skjedde rett før klokka 18 lokal tid i Washington, eller midnatt norsk tid.
Lovforslaget, som er på rundt 900 sider, ble vedtatt med 218 mot 214 stemmer etter en følelsesladd debatt i Representantenes hus. To av Trumps republikanske partifeller stemte imot, i tillegg til alle de demokratiske representantene.
Forslaget som ble vedtatt og nå er undertegnet, skal finansiere Trumps innvandringspolitiske innstramninger. Det gjør også hans skattekutt fra 2017 permanente, i tillegg til at det ventes å frata millioner av amerikanere helseforsikring.
Flyoppvisning
Som planlagt ble seremonien med undertegning holdt på den sørlige plenen ved Det hvite hus 4. juli, USAs uavhengighetsdag.
Hundrevis av Trump-tilhengere var til stede, blant dem medarbeidere i Det hvite hus, kongressmedlemmer og soldater og dere familier. Som en del av markeringen var det flyoppvisning med stealth-bombefly og kampfly.
– Jeg har aldri sett folk så glade i landet vårt, fordi så mange ulike grupper blir ivaretatt: militæret, sivile av alle slag, jobber av alle typer, sa Trump.
Anslått kjempeøkning i gjeld
Presidenten takket lederen for Representantenes hus, Mike Johnson, og Senatets flertallsleder John Thune for å ha ledet lovforslaget gjennom Kongressens to kamre.
– Vi får det største skattekuttet, den største utgiftsreduksjonen og den største investeringen i grensesikkerhet i amerikansk historie, sa Trump.
Kongressens budsjettkontor anslår at USAs statsgjeld øker med nesten 3300 milliarder dollar fram til 2034 som følge av budsjettet. Dette kommer på toppen av dagens gjeldsnivå på 36.200 milliarder dollar.
(©NTB)
Trump varsler tollbrev mandag
USAs president Donald Trump opplyser at han har undertegnet brevene til andre land med tollsatser, men nekter å si hvilke land det dreier seg om.
Presidenten opplyste dette til journalister sent fredag.
– Jeg har undertegnet noen brev, og de sendes mandag, trolig tolv, sier presidenten.
Han vil ikke svare på spørsmål om hvilke land som får brev, men røper at det er ulike tollsatser.
Med få dager igjen av Donald Trumps tollpause varslet antydet presidenten tolldiktat til flere land framfor forhandlinger om handelsavtaler da han først nevnte de aktuelle brevene torsdag.
– Jeg er tilbøyelig til å sende ut et brev og informere om hvilken toll de må betale, sa han.
– Det er rett og slett mye enklere, la presidenten til.
Han fortalte samtidig at han regnet med å undertegne «et par andre avtaler» i tillegg til handelsavtalen med Vietnam som ble kjent onsdag. Fra før av har Storbritannia og USA inngått en handelsavtale.
Det er ikke landene selv som betaler toll, men de amerikanske importørene av landenes varer.
Trump har satt tolløkningene på vent til 9. juli. En rekke land har vært ivrige på å få til handelsavtaler med USA for å slippe de høyere satsene. Amerikanske tjenestepersoner har signalisert at det kan komme en rekke handelsavtaler i løpet av de nærmeste dagene.
En død i båtulykke ved Arendal
En mann i 20-årene mistet livet da en båt med sju personer i kjørte på en påle i Staubøfjorden i Arendal. Ingen av de andre om bord ble alvorlig skadet.
Agder politidistrikt meldte om ulykken klokka 1.12 natt til lørdag. Da var luftambulanse og redningshelikopter på vei til stedet.
– Det er kontroll på alle som har vært involvert i ulykken. Det er bekreftet at båten har kjørt på en påle i vannet, skrev operasjonsleder Christian Ekra i politiloggen en snau time senere.
Ved kvart på fire-tiden opplyste politiet at en person er bekreftet omkommet. Til pressen opplyser operasjonssentralen at det dreier seg om en mann i 20-årene.
– Han ble erklært død på stedet av lege på luftambulansen. Pårørende er varslet, skriver operasjonslederen.
– De øvrige i ulykken er ikke alvorlig skadet, men alle har skader av varierende grad, opplyser operasjonslederen.
Politiets krimteknikere skal gjøre undersøkelser på stedet lørdag.
(@NTB)
Lov å bade etter 102 år
Lørdag blir det igjen lovlig å bade i elven Seinen midt i Paris, etter et forbud som har vart i over et århundre.
Lørdag åpner tre områder av elven for sommerbading – ett i nærheten av Notre-Dame, ett i nær Eiffeltårnet og et tredje øst i Paris.
Bading i Seinen har med noen få unntak vært ulovlig siden 1923 som følge av mye forurensing i vannet og fare for trafikken på elven. Det vil fortsatt være ulovlig å bade utenfor områdene som nå åpnes opp
De siste årene har franske myndigheter brukt over 16 milliarder kroner på å renske opp elven, i første omgang for at den skulle kunne brukes under svømmeøvelser i OL i fjor.
Under OL var det noe trøbbel med høye bakterienivåer i vannet, men myndighetene i byen har nå gitt grønt lys for at offentligheten kan bade – med vannkvalitet som over tid har vært i tråd med europeiske reguleringer.
Vannet blir framover testet daglig for å sjekke kvaliteten, og det vil bli satt opp flagg i ulike farger for å vise om vannet er trygt.
– Grønt betyr at vannkvaliteten er god. Rødt betyr at det ikke er bra eller at strømmen er for sterk, sier viseordfører Pierre Rabadan til nyhetsbyrået Ap.
– Jeg kan ikke spå antallet dager vi blir nødt til å stenge i sommer, men vannkvaliteten virker bedre enn i fjor, sier han.
Badeplassene vil være åpne til slutten av august for alle som er over 10 eller 14 år, avhengig av hvilken badeplass det er snakk om.
(NTB)
Hamas-svar om våpenhvileforslag
Hamas bekrefter at de har levert inn sitt svar på et forslag til en våpenhvile i Gaza. De beskriver selv svaret som positivt.
– Vi er klare til å umiddelbart gå inn i forhandlinger om en mekanisme for å gjennomføre forslaget, heter det i en uttalelse fra gruppen.
Tirsdag sa USAs president Donald Trump at Israel hadde godtatt betingelsene i forslaget til en 60 dagers våpenhvile med Hamas.
Trump har også sagt at det i løpet av våpenhvilen skal jobbes med å få slutt på krigen. Men det er noe israelske myndigheter sier de ikke kan akseptere såfremt ikke Hamas er beseiret og avvæpnet, og gruppas ledere har reist i eksil.
(NTB)
Våpenanklager mot Russland
Nederlandsk etterretning har avdekket at Russland bruker forbudte, kjemiske våpen i Ukraina, melder Reuters. Russland har tidligere benektet dette.
Nederlands forsvarsminister Ruben Brekelmans sier at etterretningen blant annet har avdekket at Russland slipper stridsgassen klorpikrin fra droner. Gassen gjør at man kveles og har blitt brukt for å få ukrainske soldater opp av skyttergravene så de kan bli skutt.
– Hovedkonklusjonen er at vi kan bekrefte at Russland intensiverer bruken av kjemiske våpen, sier Brekelmans til Reuters.
I mai i fjor anklaget også USA Russland for å ha brukt kjemiske våpen, blant annet klorpikrin. Russland avviste den gang anklagene, men har foreløpig ikke svart på henvendelsen fra Reuters.
Klorpikrin er forbudt å bruke i krig. Tyske styrker brukte gassen mot de allierte under første verdenskrig, den gang en av verdens første bruk av kjemiske våpen.
(NTB)
Vil kjøpe seg opp i SAS
Luftfartskonsernet Air France-KLM vil øke sin eierandel i SAS fra dagens 19,9 prosent til 60,5 prosent. Den danske staten beholder til eierandel.
Air France-KLM sier fredag at de vil starte prosessen med å bli majoritetseier i det skandinaviske flyselskapet.
– Air France-KLM har planer om å øke sin aksjeandel i SAS fra dagens 19,9 prosent til 60,5 prosent gjennom å kjøpe alle aksjene som eies av Castlelake og Lind Invest, melder det fransk-nederlandske luftfartskonsernet.
Den danske staten beholder sin eierandel på 26,4 prosent og sine plasser i styret, opplyser Air France-KLM.
Det var i oktober 2023 det ble kjent at Air France-KLM ville kjøpe seg inn i SAS sammen med den danske staten, Castlelake og Lind Invest, etter at det skandinaviske flyselskapet hadde blitt svekket av koronapandemien. Aksjekjøpet innebar blant annet at flyselskapene begynte med noe felles markedsføring, og SAS gikk inn i SkyTeam-alliansen.
SAS-sjef Anko van der Werff sier at oppkjøpet vil gi enda bedre stabilitet til flyselskapet og mulighet for et dypere samarbeid.
– Vi forblir tro mot vår identitet, arv og sterke kundefokus. SAS vil fortsette å være stolt skandinavisk i sjel og sinn, både i utseende og opplevelse, sier van der Werff.
Hvor mye Air France-KLM vil betale for å øke eierandelen i SAS vil bli klart ved gjennomføring av avtalen, basert på de finansielle resultatene til SAS.
Selskapene håper å ha gjennomført investeringen innen andre halvår i 2026. Den er avhengig av godkjenning fra myndighetene.
(NTB)
Omkom i ulykke i Oslo
En person omkom etter alvorlig trafikkulykke på E6 Nordgående ved Høybråten. Vedkommende satt fastklemt etter ulykken.
En person er erklært død på stedet. Pårørende er varslet, men det er ikke foretatt formell identifisering av avdøde, skriver politiet i en oppdatering.
Politiet meldte om ulykken der flere kjøretøy er involvert klokken 18:31.
– Det er uklart hvor mange kjøretøy som er involvert. Trafikken står nesten stille i begge retninger. En bil har muligens kommet kjørende mot kjøreretningen, skriver operasjonsleder Per-Ivar Iversen i politiloggen.
I en senere oppdatering skriver politiet at en lastebil var involvert i ulykken, og at føreren av denne får kollegastøtte fra Lastebilforbundet.
E6 nordgående i retning Gardermoen vil bli forbli stengt i noen timer torsdag kveld på grunn av mye oljesøl i veien. Trafikken i venstre felt i sørgående retning går nå som normalt.
Det anbefales alternativ rute via riksvei 163 Østre Aker vei, eller riksvei 4.
(NTB)